U četvrtak 29. januara 2015. godine u prostorijama firme Pan Komerc  u Požegi održana je prvu u nizu radionica koje se organizuju u okviru Projekta Uspostavljanje funkcionalnog rada Klastera metalske industrije Zapadne Srbije WEST METAL GROUP.

Radionica je bila organizovana sa ciljem da se definiše  vizija i ciljevi  Klastera kao i da se formulišu strateške oblasti interesovanja. Ova aktivnost je izabrana zato što formulisanje vizije, zajedničkih ciljeva i izvođenje strategija iz ciljeva ima ključnu ulogu u integraciji preduzeća unutar klastera, kao i njihovu identifikaciju s klasterom. Procesom definisanja vizije i ciljeva stvara se zajednička osnova rada i poverenja za dalju saradnju. Jasnim definisanjem ciljeva postiže se opšte razumevanje predstojećih zadataka razvoja klastera.

Inače, Projekat Uspostavljanje funkcionalnog rada Klastera metalske industrije Zapadne Srbije WEST METAL GROUP se realizuje okviru Programa podrske inovativnim klasterima koji Nacionalna agencija za regionalni razvoj sprovodi duži niz godina. Projekat doprinosi izgradnji kapaciteta klastera kako bi mogao da pruži organizacionu, logističku, stručnu, infrastrukturnu, institucionalnu, tehničku, informacionu i druge vrste podrške svojim članicama i time doprinese njihovom razvoju.

kliknite na sliku da bi ste je uvećali